Între cele două imagini e o distanță de 77 de ani.

📷 Fotografia îi arată pe Anna Florea (bunica mea) și Jean Mihail, iubitul ei, așezați pe o sanie, în satul Vama, în 1939. Bunică-mea avea vreo 17 ani, iar Jean cam 20. E curios că nu sunt îmbrăcați mai gros, în ciuda zăpezii de afară.

🖼Desenul e făcut în ianuarie 2016 de Mélody și e printre primele schițe, încercări sau căutări, menite a înțelege mai bine cum putem aduce la viață povestea incredibilă de dragoste dintre cei doi protagoniști din fotografie.

____

Dacă n-ați aflat încă, în ultimul deceniu, alături de Mélody Boulissière, am copt la foc mic un film ce spune povestea de iubire aproape miraculoasă, trăită de propria mea bunică, Anna Florea, înaintea și-n timpul celui de-al Doilea Război Mondial, alături de un soldat staționat în satul Vama, pe numele lui Jean Mihail. Filmul, narat chiar de bunica (după un interviu luat cu un an înainte să moară la 92 de ani), își propune să exploreze ce rămâne dintr-o poveste de dragoste după trei sferturi de secol și un război mondial.

De-a lungul anilor ne-am bucurat de susținerea multor instituții și mai multor oameni, iar astăzi filmul e aproape-aproape gata. Mai avem nevoie de un ultim zvâc, care în lumea asta, a cinemaului de animație profesionist, se ridică la peste 5000 de euro!

Avem o lună la dispoziție și deja am adunat, grație prietenilor care creded în proiectul nostru, mai bine de 1150 de euro!

Puteți să ne susțineți cu orice sumă, beneficiile sunt pe măsură, dar poate cel mai frumos e că la final, vom trece numele tuturor donatorilor pe genericul de sfârșit.

Cu link în primul comentariu, vrem să mulțumim mult celor care au donat deja! 🍀

Mélody și Bogdan

+ Novanima Prod, Studio_amopix & Safe Frame