💙 Cu mare emoție, Mélody Boulissière și cu mine vă anunțăm că tocmai am finalizat scurtmetrajul documentar de animație "Quelque chose de divin / Simply Divine / Pur și simplu divin"

Au trecut zece ani de la interviul pe care i l-am luat bunicii mele într-o după amiază din iulie 2014 și momentul în care s-a încheiat post-producția. Paisprezece (14!) minute pentru a spune povestea de dragoste a Anei Florea, cunoscută sub numele de Nușa, cu un soldat pe nume Jean Mihail, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Filmul a fost coprodus timp de 3 ani între Franța și România, Paris, Strasbourg, Angoulême, București și Câmpulung Moldovenesc, de către Novanima Productions, Studio_amopix și Safe Frame.

Suntem extrem de recunoscători tuturor oamenilor talentați care ne-au sprijinit. Mulțumiri speciale Muzeul Judetean Ialomita pentru că ne-a permis accesul la fotografiile din Colecția Costică Acsinte, lui Cezar Popescu pentru scoaterea la lumină a arhivei. Lui Pierre Oberkamp pentru muzica sa care sublimează filmul. Lui Rosalie Loncin pentru compoziție, Mathilde Poigniez pentru machete, Andrei Berculescu și Dorel Mărgărit pentru animațiile 2D.

Lui Charlotte Arene pentru talentul ei de a anima tot felul de obiecte, lui Magali Hériat pentru nenumăratele corecturi, tuturor celorlalți membri ai echipei și nu în ultimul rând, producătorilor noștri, Marc Faye - Novanima Productions, Mathieu Rolin -@Studio_amopix, Mihai Mitrix Mitrică - Safe Frame.

În Franța, filmul a fost susținut de CNC - Centre national du cinéma et de l'image animée, regiunea Nouvelle-Aquitaine, regiunea Grand Est, Eurométropole de Strasbourg, Procirep Angoa, Scam, Sacem, FIFIB Nouvelle-Aquitaine Film Workout, reședința de animație NEF Animation - Nouvelles Ecritures pour le Film d'Animation de la Fontevraud, AFCA, Festival du court métrage de Clermont-Ferrand x Kickstarter. În România, filmul a fost susținut de Centrul National al Cinematografiei / Romanian Film Centre.

Un mare mulțumesc tuturor donatorilor privați, care vor primi recompensele Kickstarter de-a lungul anului. De asemenea, filmul a fost preachiziționat de Bip Tv, Réseau des Télévisions du Grand-Est, Canal 32, Moselle TV și Vosges télévision.

"Pur și simplu divin" își începe aventura în festivaluri, sperăm să revenim cu vești bune cât de curând!